Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Wienervals

Den wienervals är det klassiska, ursprungliga Waltz ofta med i gamla filmer. Den elegans och charm wienervals påminner oss om glamorösa bollar i palatsen i Europa.

En Waltzing paret roterar runt på golvet, snurrar graciöst runt varandra. Den wienervals är en snabb, roterande dans, mycket snabbare takt än den klassiska, långsam vals. Detta simplied social versionen är en vacker, icke-ansträngande dans som dansare på alla nivåer kan njuta av.

 

Wienervals egenskaper

Den wienervals kännetecknas av svepande svängar som flyttar gracfully runt golvet. Denna dans är känd för sin enkla och eleganta rotationsrörelse.

 

Wienervals historia

Den Waltz utvecklades i Centraleuropa, med ursprung från den österrikiska folkdans kallas "Landler." Dansen kom i Wien under 1800-talet, sedan blev populära i hela Europa och Amerika. Musik av Johann Strauss bidrog till att popularisera den snabbare, eleganta wienervals.

 

Wienervals åtgärd

Den huvudsakliga effekten av wienervals är de svepande svängar som rör sig graciöst runt golvet. Uppgång och fall åtgärden är abrupt och ytlig, och stegen är liten och kompakt. Dansarna uppvisar graciös flyt, uthållighet och tidpunkt när de roterar greenen runt dansgolvet.

 

Wienervals särskiljande steps

De enkla drag i wienervals består av en mjuk swing åtgärd till varje bar av musik. Dansen har en härlig, sjungande känsla. Följande steg är utmärkande för wienervals:

Grundläggande Naturliga Lilt Steg
Basic Reverse Lilt Step Grundläggande Reverse Lilt Steg
Stationary Lilt Step Stationär Lilt Steg

 

Wienervals rytm och musik

Wienervals musik tillhör den musikgenre som följde de snabba Waltzes av den romantiska eran i Wien. Musiken skrivs vanligtvis i 6/8 tid med ett högt tempo av cirka 180 slag per minut.

Nästan alltid avgörande, är wienervals musik skriven för orkestrar i olika storlekar. Dansarna har idag många olika stilar av Waltz musik, av vilka många inte är Wien. Den Vienesse Waltz kan dansas till musik som är instrumental, sång, klassiskt, celtic, land, eller populära Top 40 hits.