Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Quickstep

Ungefär som en snabb version av foxtrot, är Quickstep balsal dansstil består av extremt snabb stegning och synkoperade fötter rytmer i tid till snabba musiken. Även svårt att bemästra och utföra, Quickstep är massor av kul att titta på.

 

Kännetecken för Quickstep

Elegant, mjuk och glamorös, Quickstep dansare är energisk samtidigt förekommer extremt lätt på fötterna. Det bör visas att fötter dansarna knappt vidrör marken. Ungefär som foxtrot, ska dansarna sträva efter elegans. Överkroppen hållning måste vara rak och stark under varje rörelse.

 

Quickstep Åtgärd

Den Quickstep följer vanligtvis en 4/4 takt mönster. Den grundläggande känslan av Quickstep är långsam-snabb-snabb, långsam-snabb-snabb, med "slow" med beats ett och två, och "snabb-snabb" med beats tre och fyra. De flesta av de "långsamma" åtgärder vidtas på hälen, medan de flesta "snabba" åtgärder vidtas på bollarna på fötterna.

 

Historien om Quickstep

Den Quickstep utvecklades på 1920-talet i England. Under denna tid började många band spelar Foxtrot i en snabbare takt, tjänar namnet Quick Foxtrot. Den Charleston dök upp efter detta, men saknade långsiktig potential. Men i 1927 Charleston kombinerades med kortade Foxtrot resulterar i ett namn som var alldeles för länge: Quick Time Fox Trot och Charleston, så det blev känt som Quickstep.

 

Särskiljande Quickstep steps

Utmärkande för Quickstep är en upp-och-ned, öknings-och nedgång svängningsrörelse utförs vid en snabb takt. Distinctive Quickstep steps include the following:

Distinkt Quickstep åtgärder innefattar följande:

Stiga och falla
Lock Step
Natural Hairpin Naturlig Hairpin
Running Finish
Outside Change Utanför Förändring
Chasse'
Hover Corte' Hovring Corte '
V-6 Combination V-6 Kombination

När dansarna behärskar grunderna Quickstep steg, varv, och körningar läggs det till variation i dansen.

 

Musik och rytm

Musik används för Quickstep är oftast jazz eller swing med ett raskt tempo på ca 50 slag per minut. Tempot är lite snabbare än en rask promenadtakt, även om det verkar mycket snabbare till nybörjare.