Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Cha Cha egenskaper

Den Cha Cha är en vibrerande, flamboyant och lekfull dans. Den lätta och klädstil känsla av Cha Cha ger den en unik känsla av kul för dansare över hela världen.

Den Cha Cha kräver små steg och massor av hip rörelse (kubansk rörelse), som det dansas i 4/4 takt. Den fjärde slaget är uppdelad i två, vilket ger den karakteristiska 2,3,4 & 1 rytm. Därför är fem steg dansade till fyra takter som i "ett, två, cha cha cha" rytm.

 

Historien om Cha Cha

Även kallad Cha Cha Cha, denna omisskännliga dans har sitt ursprung i Kuba på 1940-talet. Kompositören och violinisten Enrique Jorrin utvecklat dansen som en variant av Mambo och Rumba. Namnet är ljudhärmande, härledd från ljudet av dansarnas skor när de blandas runt golvet

 

Cha Cha action

Att dansa Cha Cha som proffs, måste dansarna behärskar "kubansk rörelse," den karakteristiska latinska kroppen åtgärd. Kubanska rörelse är helt enkelt en distinkt sätt på vilket höfterna flytta upp och ner. De höftrörelser kommer främst från omväxlande böjning och uträtning knäna ... som en knäböjningar (eller rätar), samma höft droppar (höjer).

De grundläggande komponenterna i Cha Cha är tredubbla steg och steg sten.
Snabba, små steg måste upprätthållas under hela dansen. Den distinkta rörelser höfterna resultera från ständiga böjning och uträtning av knäna. Dansarna måste synkronisera varje rörelse när de dansar parallellt med varandra.

 

Distinkt Cha Cha steps

Eftersom Cha Cha är mycket lik den Rumba och Mambo, flera steg sammanfaller med stegen i dessa danser. Den huvudsakliga skillnaden mellan de danserna är att de "långsamma" stegen i Rumba och Mambo är ersatta med en trippel steg i Cha Cha.

Här följer några grundläggande Cha Cha steg:

Cha Cha Chasse
The Fan
The Hockey Stick
Manita a Mano
The New York
The New York Bus Stop
El Mojito
Underarm Spot Turns Underarm Spot Slår
The Liquidizer Den MIXER
The Alemana Turn
El Paseo
The Peek-a-Boo Peek-a-Boo
The Zig-Zag Det sicksackformade

 

Cha Cha Rytm och musik

På grund av det sorglösa natur Cha Cha, bör dess musik producera en glad, party-liknande atmosfär, med ett tempo 110 till 130 slag per minut. Cha Cha ofta dansade till äkta kubansk musik, men är populär i alla genrer, inklusive land, funk och hip hop.