Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Jive

Jive är en av de fem internationella latinska danser. En livlig och hämningslös variant av Jitterbug, många av dess grundläggande mönster liknar de av East Coast Swing.

 

Kännetecken för Jive

Jive och East Coast Swing delar många figurer, liksom samma musik stil och tempo. Den grundläggande utseende och känsla av Jive är massor av energi, med benen porträtterar en pumpande. Både East Coast Swing och grundläggande Jive består av två trippel steg och en sten steg. Den Jive skiljer sig genom att Räkningen börjar med berget steget, som räknas "1,2." De två tredubbla steg räknas "3 och 4" och "5 och 6."

 

Historia om Jive

Med ursprung i USA på 1940-talet, blev Jive påverkas av Boogie, Rock & Roll, afrikansk / amerikansk swing och Lindyhop.

 

Jive åtgärd

Jive är en väldigt glad, Boppy, energisk dans, med massor av knä-lyft, böjning, och gunga på höfterna. Den snabbaste av de latinamerikanska danser, inkorporerar Jive massor av sparkar och snärtar, även snurrande av kvinnan, och inte flytta runt på dansgolvet som andra danser. Även Jive dansare kanske verkar vara på väg fötterna måfå i varje riktning, fötterna är faktiskt väl kontrollerad under kroppen med knäna tätt ihop.

 

Särskiljande Jive steps

Den grundläggande Jive steg (Jive Basic) är en 6-beat mönster:

Vagga steg (räknas 1 & 2)
Chasse to the left (counts 3&4) CHASSE till vänster (räknar 3 & 4)
Chasse to the right (counts 5&6) chasse åt höger (räknar 5 & 6)

Några utmärkande Jive steg:

American Spin
Throwaway
Comb Kam
Chicken Walks Kyckling Walks
Arm Breaker Arm Breaker
Jig Walks

 

Jive musik och rytm

Jive kan dansas till swingmusik och blues hoppa i tempot området ca 200 slag per minut. Beroende på vilken stil du vill kan Jive kan dansas till en mängd upbeat musik inklusive Boogie-woogie, swing och rock and roll. Det viktigaste för nybörjare är att bekanta sig med rytmen i musiken. Lyssna på trumman linje snarare än melodin ... trumman ger rytmen.