Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Rumba

Den Rumba är en dans som berättar en historia om kärlek och passion mellan en stark, manlig älskare och en tystlåten, retsam kvinna. Full av sensuella rörelser är Rumba anses av många vara den sexigaste av ballroom danser. "Rumba" är en term som hänvisar till en mängd olika danser eller en "dance party." Denna dans av kärlek är en av de mest populära ballroom danser och ses runt om i världen på nattklubbar, fester, bröllop och tävlingar dans.

 

Rumba kännetecken

Den Rumba är en mycket långsam, allvarlig, romantisk dans med flirt mellan partnerna. Dansen är roligt att titta på, så många av sina grundläggande dans figurer i dansen har en retsam tema där lady flirtar med och sedan avvisar hennes manliga partner, ofta med uppenbar sexuell aggression. Den Rumba spotlights damens rytmiska kroppsrörelser och åtgärder höft resulterar i intensiva, nästan ångande, scener av passion.

 

Rumba historia

Den rumba är ofta kallad "farfar de latinska danserna." Ursprung på Kuba, kom det först till USA i början av 1920-talet. Den Rumba är den långsammaste av de fem konkurrens latin och amerikanska danser.

 

Rumba action

Den distinkta hip rörelse, som kallas kubanska Motion är en mycket viktig del av Rumba.  Dessa höftrörelser och karakteristiska gungar i Rumba genereras av böjning och uträtning av knäna. Intensiteten i Rumba ökas med skarpa ögonkontakt som upprätthålls mellan mannen och kvinnan. Stillheten av överkroppen, samtidigt lägga dramatisk intensitet, även betonar den starka, sinnliga ben och rörelser fot.

 

Särskiljande Rumba steps

Den grundläggande rytm Rumba är snabb-snabb-långsam med distinkta side-to-side höftrörelser. Höftrörelser är överdrivna, men inte genereras av höfterna - de är helt enkelt ett resultat av god fot, fotled, knä och ben åtgärd. När dessa vikt överföringar är väl kontrollerad, höfterna ta hand om sig själva.

Distinkt Rumba åtgärder innefattar följande:

Fläkt
Hockey Stick HOCKEYKLUBBA
Alemana Turn
Aida
Open Hip Twist Öppna Hip Twist
La Elenita
Fencing Line Fäktning Linje
Hip Rolls
El Paseo

 

Rumba rytm och musik

Rumba musik är skriven med fyra takter för varje åtgärd, i 4/4 takt. En fullständig steg är klar i två åtgärder av musik. Musiken tempo är vanligen cirka 104-108 slag per minut. Rumba rytmer, medan gång influerad av afrikansk-stil musik, har hittat sin väg in i västra land, blues, rock, och andra populära typer musik. Musiken är ibland förstärks av hemmagjorda instrument från köket som grytor, kastruller och skedar.