Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Samba

Utvecklad i Brasilien under det 19th århundradet, är Samba anses dansen av fest och glädje på karneval i Rio. Livlig och rytmisk, det finns många typer av Samba danser, precis som det finns många typer av Samba musik. Ballroom partner Samba, en av de populära latinska danser i balsal tävlingar, består av många olika sydamerikanska danser blandas in en. I Brasilien, är en Samba dansare kallas Sambista.

 

Samba kännetecken

Innan Samba blev en ballroom dance stil, det fanns många stilar av partner danser samt solo Samba danser. Som med solo Samba, har partner ballroom Samba en snabb takt som kräver snabba fotarbete. Under årens lopp har Samba införlivat genomarbetade trick, avtagsvägar och akrobatiska bedrifter i sin grundläggande uppsättning siffror. De viktigaste egenskaperna för Samba är snabba åtgärder som vidtagits på kvartal beats och en gungande, gungande rörelse av dansarna.

 

Samba historia

Infördes 1917, var Samba inte antagits av Brasilien som en ballroom dance till 1930.
I Brasilien är Samba dansas mestadels solo, och förblir särskilt populära under firandet av karnevalen. Den festliga stämningen av dansen är ansvarig för dess fortsatta popularitet. Samban nådde också Europa via USA efter andra världskriget och blev snabbt populär, framför allt genom filmen "Tico-Tico". I Landskampen utformar Latin dans, är Samba en av de fem latinska konkurrens danser.

 

Samba action

Den viktigaste effekten av Samba, den "Samba Bounce Action," ger dansen sitt unika utseende och känsla. Samba Bounce Action är en mild, rytmiska rörelser kände igenom knän och vrister. Samba dansare måste sträva efter att göra denna åtgärd verkar enkel och bekymmersfri ... det ska aldrig överdrivas. Denna bounce åtgärd är ganska svårt att bemästra, men verkligen bidrar till den totala karaktären av Samba.

 

Särskiljande Samba steps

Den grundläggande fotarbete av Samba inkluderar snabba, tre-steg viktförändringar med en liten knälyft, ledde med alternerande fötter. Den grundläggande rytmen är "snabbt, snabbt, långsamt, och." Distinkt Samba stegen är följande:

Voltas
Bota Fogos
Kick Change Kick Förändring
Samba Side Steps
Samba Strut

Samba har också en distinkt, dramatisk klimax ... det avslutas med dansarna kastar tillbaka huvudet och sträcker armarna ut åt sidorna.

 

Samba rytm och musik

Samba musik, med sin distinkta rytm, markeras med ursprungliga brasilianska musikinstrument, inklusive Tamborim, chocalho, reco-reco och Cabaça. Samba dansas till musik med ett tempo på cirka 100 slag per minut. Den snabba och energiska rytm Samba musik uppmuntrar spontan dans, såsom på gatorna under en karneval firande.