Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Paso Double

Paso Doble, eller Pasodoble, är en livlig dans modellerad efter dramat i den spanska tjurfäktningen. Paso doble actually means "two-step." Paso doble betyder egentligen "två steg."

 

Paso Doble kännetecken

Den Paso Doble är en scenisk spansk dans. Traditionellt är mannen karaktäriseras som matadoren (tjurfäktare) och damen som kappan i dramat av en spansk tjurfäktning. Dansarna kan välja att anta rollen av Torero, Picador, banderillero, tjur, eller spanska dansare, och kan byta roller genom hela dansen. Baserat på Flamenco dans, är det Paso Doble både arrogant och passionerad. Den Paso Doble utförs mer som en tävling dans än som en social dans.

 

Paso Doble historia

Den Paso Doble sitt ursprung i södra Frankrike och började vinna popularitet i USA på 1930-talet. Eftersom dansen utvecklades i Frankrike, stegen i spanska Paso Doble faktiskt ha franska namn.

 

Paso Doble åtgärd

En av de mest dramatiska av alla latinamerikanska danser, är Paso Doble en progressiv dans. I Paso Doble, dansare vidta kraftfulla steg framåt med hälarna, och införliva konstnärliga handrörelser. De främre stegen, eller promenader, bör vara stark och stolt. Mannen ska också innehålla apel, ett drag som han starkt stämplar hans fot, ungefär som en matador träffar marken för att fånga uppmärksamheten hos tjuren. Alla rörelser i Paso Doble bör vara skarp och snabb, med bröstet och huvudet högt för att representera arogance och värdighet.

 

Distinkt Paso Doble steps

På spanska, "Paso Doble" betyder "två steg" och hänvisar till marschera karaktären av stegen. Dansen består av flera dramatiska poser som coordianted med höjdpunkter i musiken. Kroppen hålls upprätt med fötterna alltid direkt under kroppen.

Följande steg är distictive till Paso Doble:

Sur Place (på plats)

Separation Separation

Attack Attack

Huit Huit

Open Promenade to Open Counter Promenade Öppna Promenade att öppna Counter Promenade

Spanish Line Spanska Linje

Promenade Close Promenade Stäng

Flamenco Taps Flamenco Taps

 

Paso Doble rytm och musik

Paso Doble musik har starka Flamenco influenser. Den djärva, inspirerande musik har en enkel 1-2-1-2 mars rytm, med mycket få rytmen ändras. Tempot i Paso Doble musik är oftast en livlig 60 slag per minut. Den spanska Gypsy Dance har blivit den universella hymn Paso Doble.