Danskvalitet.se
 

Huvudmeny
 
Nyheter

Tango definieras

En av de mest fascinerande av alla danser är tango en sensuell ballroom dans som har sitt ursprung i Sydamerika i början av nittonhundratalet. Tango är oftast utförs av en man och en kvinna, som uttrycker ett inslag av romantik i deras synkroniserade rörelser.

Ursprungligen var tangon endast utföras av kvinnor, men när det sprids i Argentina, utvecklades det till en dans för par. Populariteten av tango har ökat kraftigt under åren. Argentinsk tango är mycket mer intim än Modern Tango, och är väl lämpad för att dansa i små inställningar. Argentinsk Tango behåller intimiteten i den ursprungliga dansen.

 

Tango stilar

Flera olika stilar av tango existerar, alla med sin egen individuella stil. De flesta av de stilar dansas i antingen öppen famn, med paret som har utrymmet mellan sina kroppar, eller i nära omfamning, där paret har nära anknytning antingen bröstet eller höften. Många människor är bekanta med "ballroom tango," kännetecknas av en stark, snaps med dramatisk huvud rörelse.

 

Tango historia

Tidiga tango stilar starkt präglat de sätt på vilka vi dansar idag. Tango musik har blivit en av de största av alla musikgenrer i hela världen. Spanska nybyggarna var den första att introducera tangon till den nya världen. Ballroom tango har sitt ursprung i arbetarklassen Buenos Aires. Dansen spred sig snabbt genom Europa under 1900-talet, flyttade sedan till USA. Tango började vinna popularitet i New York på 1910-talet.

 

Tango tekniker

Tango dansas till en repetitiv musikstil. Räkningen av musiken är antingen 16 eller 32 takter. Medan dansar tango, är damen hålls i skurk av mannens arm. Hon håller huvudet bakåt och vilar sin högra hand på mannens nedre höften. Mannen måste tillåta damen att vila i denna position medan ledde henne runt på golvet i ett slingrande mönster. Tangodansare måste sträva efter att göra ett starkt samband med musiken samt deras publik.

 

Att lära sig Tango

Om du är intresserad av att lära dig tango, leta efter en klass i dans studios i ditt område. Tango klasser är roligt, och nykomlingar brukar plocka upp dansen snabbt.

Om du hellre vill lära dig hemma, flera filmer finns tillgängliga för köp online. Om du bestämmer dig för att lära dig av video, försök att ta minst ett par klasser när du känner dig säker nog ... inget kan ta över platsen för levande, praktisk undervisning.

 

Tango popularitet

Tango har blivit mycket populärt de senaste åren, vilket framgår av de olika filmerna
som utvecklats kring dansen. Flera filmer showcase tango, såsom Scent of a Woman, Take the Lead, Mr & Mrs Smith, True Lies, Shall We Dance, och Frida.